Centar poprima završne konture

Centar poprima završne konture

Impozantno izdanje Centra DOSTI u Podturnu već poprima završne konture i polako se nadzire konačni izgled centra. Podsjetimo, u središtu Podturna gradi se  građevina posebne namjene za boravak osoba s tjelesnim invaliditetom, a u kojoj će se pružati usluge za dnevni i poludnevni boravak osoba s invaliditetom.

Zgrada će biti polivalentna u smislu da će pružati osobama s invaliditetom, osim usluge boravka i mnoge druge mogućnosti od korištenja raznovrsnih terapeutskih do društvenih sadržaja. Centar kakav Međimurje do sada nije moglo zamisliti, ali će sada biti realiziran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkuretnost i kohezika2014-2020. - te iz Proračuna Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 17,2 milijuna kuna. Udruga je u projekt uložila i dio vlastitih sredstava te se istovremeno pokušava zatvoriti financijska konstrukcija zajedničkim sporazumom između općina i gradova, te Međimurske županije, budući da se dio od 17,2 milijuna kouna, točnije 2,5 milijuna kuna financira iz vlastitih sredstava.

Vjerujemo da će svi stanovnici Međimurske županije, a posebno  Općine Podturen biti vrlo ponosni na zgradu i njezine funkcije kada će biti u potpunosti izgrađena te će uvelike imati koristi od iste.

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined


Pogledajte sve vijesti