Izgradnja Centra DOSTI bliži se kraju

Izgradnja Centra DOSTI bliži se kraju

Centar DOSTI u Podturnu poprima svoj završni oblik, donoseći svjetliju budućnost za osobe s tjelesnim invaliditetom. Ovaj impozantan objekt posebne namjene za boravak osoba s invaliditetom već sada pokazuje svoj potencijal i najavljuje svoje uskoro otvaranje.

Centar DOSTI nije samo zgrada, već mjesto koje će pružati sveobuhvatnu podršku osobama s invaliditetom. Osim usluga dnevnog i poludnevnog boravka, centar će imati mnoge druge mogućnosti, uključujući raznovrsne terapije i društvene aktivnosti. Ova višenamjenska zgrada će biti prilagođena potrebama korisnika i donijet će nove mogućnosti za razvoj i integraciju osoba s invaliditetom u zajednicu.

Nakon uspješne javne nabave, obavljene za opremanje objekta i vanjskog prostora Centra, pripreme za finalizaciju projekta su u tijeku. Ovo će omogućiti optimalno opremanje i stvaranje potpuno funkcionalnog prostora koji će zadovoljiti sve potrebe korisnika.

Vjerujemo da će Centar DOSTI biti izvor ponosa za sve stanovnike Međimurske županije, posebno Općine Podturen. Ovaj objekt će imati značajan utjecaj na lokalnu zajednicu i pružiti brojne koristi. S njegovim potpunim završetkom, osobe s invaliditetom s područja Međimurske županije će imati priliku koristiti sve njegove funkcije i sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima koje će se održavati u Centru.

Odobrenje produljenja trajanja projekta do 1. studenog 2023. godine predstavlja još jedan pozitivan korak prema ostvarenju vizije Centra DOSTI. Ova odluka omogućit će potpuno dovršenje projekta, osiguravajući da Centar bude spreman pružiti najbolje moguće usluge osobama s tjelesnim invaliditetom.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, njegovi članovi, s veseljem iščekuju završetak Centra DOSTI i otvaranje vrata ovog jedinstvenog objekta. Centar DOSTI predstavlja ostvarenje snova i pruža novi pogled na budućnost osoba s tjelesnim invaliditetom. Ovo je samo početak novog poglavlja u inkluzivnom i podržavajućem društvu u kojem svi imaju jednake mogućnosti.

Zahvaljujući financiranju Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. te iz Proračuna Republike Hrvatske, ostvarenje ovog projekta postaje stvarnost. Udruga je uložila i vlastita sredstva, budući da se udio financira iz vlastitih sredstava, a financijska konstrukcija se pokušava zaokružiti kroz sporazum između općina, gradova i Međimurske županije te provedbom humanitarne akcije. Ovim putem pozivamo vas da svojom donacijom doprinesete boljitku osoba s invaliditetom i dovršetku izgradnje Centra. Broj računa na koji se prikupljaju donacije (IBAN): HR2523600001502151135. Hvala svima u ime članova Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Pogledajte sve vijesti