Uspješno dovršena izgradnja Centra DOSTI

Uspješno dovršena izgradnja Centra DOSTI

Radovi na izgradnji Centra DOSTI u Podturnu su došli do svog uspješnog završetka, oblikujući novo poglavlje u podršci osobama s tjelesnim invaliditetom. Ovaj objekt posebne namjene  predstavlja veliki korak prema stvaranju inkluzivne zajednice te bolju budućnost osoba s invaliditetom.

Centar DOSTI nije samo zgrada, to je objekt koji će pružiti sveobuhvatnu podršku svojim korisnicima. Sada kada su radovi gotovi, objekt je spreman za pružanje dnevnog i poludnevnog boravka, raznovrsnih terapija, vježbanja i društvenih aktivnosti. Ovaj prostor je ciljano i promišljeno prilagođen potrebama korisnika, donoseći novu dimenziju razvoju i integraciji osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu.

Centar je optimalno opremljen te je stvoren potpuno funkcionalan ambijent za osobe s invaliditetom. Ovo značajno postignuće označava ostvarenje vizije Centra DOSTI, koji će postati izvor ponosa za stanovnike Međimurske županije, posebno Općine Podturen.

Centar DOSTI predstavlja ključni resurs za osobe s invaliditetom na području Međimurske županije. Ovaj objekt će pružiti najbolju moguću kvalitetu usluga za osobe s invaliditetom i starije osobe. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, odnosno članovi, s nestrpljenjem iščekuju otvaranje vrata Centra DOSTI. Ovaj događaj označava ostvarenje snova i predstavlja početak inkluzivnog društva u kojem svi imaju jednake mogućnosti.

Centar DOSTI, kao građevina javne i društvene namjene na ukupno više od 800 metara kvadratnih ima 29 infrastrukturnih jedinica: dvoranu za vježbanje sa svim popratnim sadržajima, sobu za fizioterapeuta, dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju te sobe za rad psihologa, logopeda i senzornu sobu, bazen, svlačionice, vešeraj, spremište, posudionicu pomagala, 3 sobe za odmor korisnika boravka, sobu za grupni rad i konferencijsku dvoranu. Zgrada ima prilagođeni ulaz za osobe s invaliditetom te je okoliš građevine prilagođen za kretanje osoba u kolicima, a ugrađen je i lift kako bi se omogućilo kretanje osoba s invaliditetom kroz cijeli Centar bez prepreka.

Ovim putem zahvaljujemo se partnerima: Međimurskoj županiji, Općini Podturen i izvođačima radova, pogotovo tvrtci Izgradnja d.o.o. Domašinec te svima donatorima i ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli u ostvarenju cilju, odnosno uspješnom završetku projekta.

Završna konferencija projekta održati će se 30. studenoga 2023., četvrtak, u 11:00 sati. Pozivamo svu zainteresiranu javnost da uveličaju ovaj povijesni događaj za Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Općinu Podturen i Međimursku županiju.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., uz vlastita sredstva Udruge i podršku općina, gradova te Međimurske županije.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Pogledajte sve vijesti